more
    Зручно віддалено: 8 сервісів, які спростять роботу з дому

    Зручно віддалено: 8 сервісів, які спростять роботу з дому

    Значна частина світу працює віддалено вже понад рік, але тема продуктивності та комфорту ремоут-роботи досі неймовірно актуальна. Тож ми зробили добі...

    Значна частина світу працює віддалено вже понад рік, але тема продуктивності та комфорту ремоут-роботи досі неймовірно актуальна. Тож ми зробили добірку простих сервісів, що допоможуть ефективно налагодити віддалені робочі процеси, спілкування з командою — і отримати порцію приємного натхнення.

    Креативні поради щодо управління віддаленими командами

    Перш ніж ви почнете оптимізувати процеси у віддаленій роботі, радимо розібратися, як створювати продуктивну атмосферу у ремоут-командах. В електронній брошурі «Remote Work for Design Teams» («Віддалена робота для дизайн-команд») є безліч корисних порад, що допоможуть організувати робочий процес ефективно навіть в розподілених колективах.

    Звуки для концентрації та продуктивності

    Сумуєте за звуками офісу? Тоді вам точно сподобається застосунок I Miss the Office, що створює автентичний звуковий фон офісного життя — тут вам і звуки принтера, шум кавомашини і навіть тихеньке та синхронне клацання клавіатур.

    Якщо свобода від офісного шуму — те саме, за що ви любите віддалену роботу, а можливість працювати у відносній тиші є головним щастям, також маємо що вам запропонувати. У застосунку Noizio для Mac є ціла добірка заспокійливих аудіофонів: від мурчання кота та звуків природи до мірного гуркоту потягу, що проходить повз.

    Зручно віддалено: 8 сервісів, які спростять роботу з дому

    Глушіння шуму — для комфортних конференцій

    Цілий рік віддаленої роботи навчив нас спокійно реагувати на шуми, що вриваються у телефоні розмови або відеоконференції. Ми стали спокійніше реагувати на звуки сусідського ремонту або інші набридливі «побутові» шуми. Але будемо чесними: полюбити їх неможливо. Застосунок Krisp на основі AI-технологій усуває зовнішній шум — тож тепер можна розмовляти зі своїми колегами без зайвих перешкод.

    Синхронізатор зідзвонів

    Запланувати та провести 10 чи 20 дзвінків на день — справа непроста, особливо якщо ті, з ким ви маєте розмовляти, знаходяться в різних часових поясах. Застосунок Calendly працює максимально просто: ви просто вказуєте тривалість свого робочого дня і часовий пояс, а потім відправляєте колегам посилання, а вони заповнюють вільні віконця у вашому розкладі. Запланований дзвінок або подія автоматично синхронізується з вашими календарями в Google або iCloud.

    Зворотний відлік для продуктивності

    Чітке розуміння, скільки часу витрачається на задачу і наскільки ефективно ви її виконуєте, — вкрай важливе в умовах віддаленої роботи, коли постійно щось відволікає. Простий і зручний інструмент Big Timer допоможе налаштувати зворотний відлік часу, розпланувати задачі та  сфокусуватися на процесі.

    Відеокоментарі з екрану

    Відеофідбек — ідеальна альтернатива дзвінкам та текстовим повідомленням. Застосунок Loom дозволяє записувати відео з екрану, додавати в них аудіопояснення та інструкції, записувати короткі відео на камеру комп’ютера і швидко ділитися ними з клієнтами або командою.

    Спрощення скріншотингу

    Робити скріншоти за допомогою принтскріну і обробляти їх у візуальному редакторі — застарілий підхід. Застосунок CleanShot X дозволяє робити скріншоти по-новому. У цьому інструменті є скрол, можливість залишати коментарі та швидко ділитися посиланням на знімки, зроблені на своєму екрані.

    Порядок з часовими поясами

    Якщо ваші колеги або клієнти — з різних часових поясів, то ви точно знаєте, наскільки легко заплутатися в часі. FIO допомагає з цим розібратися. Сервіс дозволяє переглядати точний час в потрібних вам часових зонах та зібрати на одному екрані до 10 часових поясів, кожна в своєму кольорі та з зазначенням локації.

    Оптимізація та контроль інформації

    Чим більше додатків одночасно відкрито на вашому комп’ютері, чим більше інформації доводиться йому обробляти у фоновому режимі. Звісно, все це уповільнює оперативність пристрою. Тому відстежувати і оптимізувати data-обробку — один з підходів до налаштування ефективної віддаленої роботи. Для Mac-користувачів сервіс TripMode стане в цій ситуації справжньою паличкою-виручалочкою.

    Зручно віддалено: 8 сервісів, які спростять роботу з дому

    Закладки під рукою

    Скільки статей, книг і досліджень ви відкладаєте, аби потім почитати? І скільки часу витрачаєте на пошуки матеріалу в закладках? Інструмент Raindrop.io допомагає швидко знайти свої закладки, розділити їх за категоріями і завжди тримати все це під рукою. Величезний плюс сервісу в тому, що там можна сортувати закладки за цілями — наприклад, «по роботі» або «для себе».

    Колекція ввічливих відмов

    Говорити «ні» непросто. Але є дещо складніше: говорити «ні» ввічливо, аби залишити простір для нової співпраці. Якщо ви часто потрапляєте в такі ситуації, переходьте до сервісу How to Say No — там десятки шаблонів з ввічливими відмовами в різних ситуаціях. Ви просто вибираєте один з шаблонів, трохи його редагуєте, вказуєте власне ім’я в кінці — і все.

    Підсумуємо

    Є багато зручних сервісів, що допомагають налаштувати робочі процеси. В цій статті є далеко не всі, але тут ви точно знайдете багато корисного та ефективного, що допоможе налаштувати віддалену роботу як треба. Почніть з того сервісу, що допоможе вам вже зараз, і потроху підключайте інші інструменти з нашого переліку, аби  створити собі найкомфортніші умови під час ремоут-роботи.

    Anna Goroshko

    Author of articles on design, marketing and communications. I love when it's beautiful. I love it when it's interesting. I love when it's helpful.

    Latest news

    Don’t miss out on our top articles

    Subscribe to the VistaCreate blog newsletter and get our top articles in your inbox each month. No spam ;)

    Guest blogging with VistaCreate

    Share your story or article idea with us and thousands of VistaCreate blog readers. Pitch your ideas by filling out a short form.
    Create a design now